FC Emmen neemt huurling Bart de Groot definitief over

Bart de Groot mist het uitduel tegen VVV
Bart de Groot mist het uitduel tegen VVV
VOETBAL - FC Emmen heeft Bart de Groot vastgelegd. De 22-jarige middenvelder uit Zuidwolde speelde de afgelopen twee seizoenen voor de Emmenaren als huurling van sc Heerenveen. In Friesland werd zijn aflopende contract niet verlengd, waarna Emmen hem transfervrij kon overnemen. De Groot heeft voor één seizoen getekend.
Gisteren werd bekend dat FC Emmen zich heeft verzekerd van de komst van Kelvin Maynard. De 25-jarige verdediger komt over van het Hongaarse Kecskemeti TE. In Nederland speelde de in Paramaribo geboren speler vier jaar voor Volendam, waarmee hij één seizoen in de eredivisie uitkwam. Hij kwam tot 82 wedstrijden in de hoofdmacht. In 2010 vertrok hij naar het Portugese SC Olhanense, waar hij één seizoen speelde.

Met het toevoegen van De Groot en Maynard is de selectie van trainer Joop Gall nagenoeg rond. Eerder legde FC Emmen al doelmannen Peter van der Vlag (Go Ahead Eagles) en Bart Woering (vv Sleen) vast en de spelers Said Bakkatti, Norair Mamedov (beiden FC Zwolle), Antoine van der Linden, Anmar Almubaraki (beiden Heracles Almelo), Yannick de Wit (Go Ahead Eagles), Wout Weghorst (Willem II) en Randy Rustenberg (Pataya United, Thailand).

Van de selectie van vorig seizoen blijven Ruud ter Heide, Kay Velda, Harm Zeinstra, Shkodran Metaj, Jeffrey de Visscher, Michal Mravec, Elson do Rosario Almeida, Marijn Sterk, Kevin Görtz en Jorrit Kunst. De club is nog in onderhandeling met Mike Koenders en Eldridge Rojer over contractverlenging.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.