Twee olifanten gestorven in Emmen

EMMEN - In Dierenpark Emmen zijn maandag twee olifanten overleden. Het gaat om de 31-jarige Htoo Khin Aye en haar zoontje dat ze op 22 mei ter wereld had gebracht. Dat heeft het dierenpark maandagavond gemeld.
Htoo Khin Aye, volgens een woordvoerder de ,,oma in de kudde'', maakte een zieke indruk en was daarom maandagochtend samen met haar jong apart gezet. In de stal viel de moeder, die daarbij bovenop haar jong terecht kwam. Htoo Khin Aye kon nog overeind komen, viel even later weer, maar bleef toen liggen. De dierenarts constateerde dat ze dood was.
Het pasgeboren olifantje Thura leek amper gewond, maar door de verminderde gezondheid van z'n moeder was het jong verzwakt. Om een lange lijdensweg te voorkomen, hebben de olifantenverzorgers en dierenartsen uiteindelijk ,,in gezamenlijk overleg en unaniem de moeilijke beslissing genomen'' om het olifantje te laten inslapen. Sectie op beide dieren moet uitwijzen wat er precies met ze aan de hand was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.