'Drenthe mag meedenken over locatie windmolenparken'

Windmolens
Windmolens
DEN HAAG - De plannen voor de aanleg van megawindmolenparken in onder meer Drenthe gaan gewoon door. Dat heeft minister Verhagen van Economische Zaken gezegd in de Tweede Kamer.
SP en PvdA wilden een pauze van een half jaar, maar de minister accepteert geen uitstel. De provincie Drenthe mag van Verhagen wel eerst een eigen structuurvisie voor windmolens van boven de 100 watt afmaken en deze wordt meegenomen in de besluitvorming over de locaties van windmolenparken.

Veenkoloniën

Voor de Drentse Veenkoloniën zijn er nu plannen voor twee grote windmolenparken van boerencoöperaties, die samen goed zijn voor 600 watt. Daarvoor geldt de rijkscoördinatieregeling en is de MER-procedure al begonnen. De provincie Drenthe wil niet verder gaan dan 280 watt en wil na de zomer met een eigen structuurvisie komen, waarin staat hoe en waar precies windmolens geplaatst kunnen worden in de Veenkoloniën.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.