Bronzen plak voor Bert-Jan Lindeman op NK

Bert-Jan Lindeman
WIELRENNEN - Wielrenner Bert Jan Lindeman uit Assen heeft vanmiddag tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de weg een bronzen medaille gewonnen.
De zege ging in Kerkrade naar Niki Terpstra. De renner van Omega Pharma-QuickStep kwam na een wedstrijd over 228,8 kilometer in de stromende regen als eerste over de finishlijn. Rabo-renner Lars Boom werd tweede.
Lindeman reed op het loodzware parcours in het heuvelachtige Zuid-Limburg veelvuldig van voren. Door de regen waren de wegen soms spekglad. Hierdoor bereikten amper 20 man de finish.Bij de demarrage van Terpstra moest Lindeman passen. Hij knokte zich vervolgens voortdurend terug in de strijd om de medailles. En deze strijd werd uiteindelijk voor de renner van Vacansoleil-DCM beloont met de bronzen plak.