Zandwinning Gasselterveld lijkt gewoon te moeten stoppen

Gasselterveld
Gasselterveld
ASSEN - Het ziet er naar uit dat de zandwinbedrijf Zeldenrust uit Gasselte gewoon per 1 januari moet stoppen met de zandwinning in het Gasselterveld.
De provincie Drenthe is nog niet van standpunt veranderd, ondanks de oproep van de gemeenteraad van Aa en Hunze om de zandwinning open te houden. Burgemeester Eric van Oosterhout was met die boodschap naar de provincie gegaan, na een protestactie van het personeel van zandwinner Zeldenrust bij het gemeentehuis in Gieten.

Zeldenrust en Staatsbosbeheer wilden nog tien jaar doorgaan met de zandwinning. In ruil daarvoor zou er 36 hectare natuur worden aangelegd aan de kant van het beekdallandschap Drentsche Aa. Volgens de provincie is de zandwinning in strijd met de ecologische hoofdstructuur en gaat het tegen de afspraken in die zijn gemaakt over het aflopen van de vergunning. Dinsdag neemt college van GS van de provincie een definitef besluit.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.