FC Emmen maatje te klein voor Ajax

VOETBAL - FC Emmen heeft in een oefenwedstrijd tegen Ajax niet kunnen stunten. Ajax was op alle fronten beter en won eenvoudig met 0-5. Bij rust keek de ploeg van de nieuwe traner Joop Gall al tegen een 0-3 achterstand aan.
Voor een bijna uitverkochte Meerdijk presenteerde het vernieuwde Emmen zich voor het eerst aan de fans. Na ruim een week training was te zien dat de ploeg nog niet op elkaar ingespeeld is. Ajax kon naar harte lust combineren en kwam al in de achtste minuut, door een eigen doelpunt van Kelvin Maynard op voorsprong. Door doelpunten van Sightorsson en De Jong liepen de Amsterdammers simpel uit.

In de eerste helft kwam de van FC Zwolle teruggekeerde Ruud ter Heide een teenlengte tekort om een voorzet van aanwinst Norair Mamedov binnen te tikken. Dat was meteen de enige echte kans die Emmen voor rust kreeg.

Na rust wisselde Ajax trainer Frank de Boer zijn hele elftal. Maar ook tegen een veredeld jeugdelftal van Ajax kon Emmen geen vuist maken. Davy Klaassen en een eigen doelpunt van Michael Mravec bepaalden de eindstand op 0-5.