'IJzervlechterij Knol behandelt personeel als oud vuil'

IJzervlechters aan het werk
IJzervlechters aan het werk
HOOGEVEEN - CNV Vakmensen stapt naar de rechter voor een normale ontslagprocedure bij ijzervlechterij Knol in Hoogeveen.
Het bedrijf is onlangs overgenomen door Holterman Wapeningsstaal in Markelo en de locatie in Hoogeveen is sinds vorige week gesloten. Volgens CNV heeft het personeel de keus gekregen om zelf te tekenen voor ontslag of voor overplaatsing naar Twente of Noord-Brabant. Tien van de veertien werknemers hebben gekozen voor ontslag. Volgens CNV gaat het om een absurde regeling, waarbij het personeel als oud vuil wordt behandeld.

Directeur Holterman van Knol snapt de ophef niet. Hij heeft naar eigen zeggen juist gehandeld. Volgens Holterman heeft hij het personeel vervangend werk geboden en zijn er verschillende werknemers die dit niet zagen zitten. Zij hebben in goed overleg er zelf voor gekozen om te vertrekken en zij krijgen een paar maanden loon mee ter overbrugging naar een ww-regeling. Holterman ziet een eventuele rechtszaak positief tegemoet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.