FC Twente met 0-5 te sterk voor FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft het oefenduel tegen FC Twente met 0-5 verloren. Bij rust was het al 0-3. De formatie van trainer Joop Gall scoorde kort na rust nog wel tegen via invaller Wout Weghorst, maar zijn goal werd afgekeurd. Overigens eindigde Twente het duel met 10 man, nadat Leroy Fer direct rood kreeg na een overtreding op Emmen's beste man Anmar Almubaraki.
FC Emmen begon het tweede duel op rij tegen een topclub uit de vaderlandse eredivisie (vorige week werd met 0-5 verloren van Ajax) redelijk goed, alleen gaven de Drenten de doelpunten te gemakkelijk weg. De eerste kwam uit een strafschop die werd benut door Leroy Fer. Via Edwin Gyasi kwam FC Twente heel gemakkelijk op 0-2 en nog binnen het half uur stond het ook al 0-3 door opnieuw Gyasi. De eerste goal was een cadeautje van scheidsrechter Honig en de twee 'veldgoals' mocht de defensie van Emmen zich aanrekenen. In aanvallend opzicht deed Emmen in de eerste helft twee keer van zich spreken. Een directe vrije bal werd met moeite gekeerd door Twente-doelman Mihaylov en even later reageerde de doelman sterk op een kopbal van Ruud ter Heide na een prima Emmen-aanval, die werd ingeleid door Almubaraki.
In de tweede helft zagen de 3500 toeschouwers acht nieuwelingen in het team van FC Emmen, met twee opvallende spelers. Spits Wout Weghorst ontpopte zich als een ware plaag voor de defensie van de Tukkers. Na vier minuten tikte hij heel attent een voorzet van Mamedov achter Mihaylov, alleen arbiter Honig keurde de goal af wegens duwen. "Het was een zuivere goal. Ik kwam gewoon keurig uit de rug van Douglas", aldus Weghorst na afloop. Een kwartier later deed de 19-jarige spits opnieuw van zich spreken. Hij reageerde attent op een klutsbal, werd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, maar opnieuw weigerde Honig het thuispubliek reden tot juichen te geven. De tweede opvallende man die in de tweede helft binnen de lijnen kwam was de van Almere afkomstige Issam El Bakkali, die op proef was aangezien Gall nog op zoek is naar een linkervleugelverdediger. "Het was voor ons al snel duidelijk. Issam is geen linksback en we gaan dan ook niet met hem verder", was het duidelijke oordeel van de trainer.

Twente scoorde in de tweede helft nog wel twee keer. Eén keer via de van FC Groningen overgekomen Dusan Tadic en de vijfde goal werd gemaakt door FC Emmen-verdediger Kelvin Maynard, die net als vorige week tegen Ajax zijn eigen doelman passeerde.

Scoreverloop

FC Emmen-FC Twente 0-5. 7. Fer (strafschop) 0-1, 19. Gyasi 0-2, 29. Gyasi 0-3, 55. Tadic 0-4, 59. Tadic 0-5. Gele kaart: De Groot (FC Emmen), rode kaart: 65. Fer. Scheidsrechter: Honig. Toeschouwers: 3500.

Opstellingen

FC Emmen, eerste helft: Van der Vlag; Kunst, Görtz, Van der Linden, Rustenberg, De Wit, Almubakari, Metaj, De Visscher, Ter Heide, Mamedov.
FC Emmen, tweede helft: Van der Vlag; El Bakkali, Maynard, De groot, Bakkati, Mravec, Almubaraki (75. Kunst), Velda, Almeida, Weghorst, Mamedov.

FC Twente: Mihaylov: Rosales (60. Cornelisse), Bjelland (60. Wisgerhof), Douglas (60. Röseler), Schilder (79. Kuiper), Fer, Gyasi (67. Janssen), Chadli (76. John), Tadic (67. Verhoek), Plet (72. Born).