FC Emmen stelt teleur tegen ACV, maar wint wel

De Visscher scoort de 0-2
VOETBAL - FC Emmen stelde dinsdagavond teleur in de oefenwedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser ACV uit Assen. De ploeg van trainer Joop Gall, die het moest stellen zonder de geblesseerden Anmar Almubaraki, Peter van der Vlag en Yannick de Wit, won het duel wel. Het werd 0-3, na een ruststand van 0-2.
De eerste twee doelpunten vielen in de slotfase van de eerste helft, waarbij FC Emmen de hulp nodig had van een ACV'er om de ban te breken. De eerste goal werd gemaakt door Quincy de Jong. Hij passeerde van grote afstand ongelukkig zijn eigen doelman Marcel Groothof. Aan de tweede treffer ging een knullige terugspeelbal van Robert Pomstra vooraf. Hij speelde de bal zomaar in de voeten van Emmen-spits Wout Wegman, die vervolgens Jeffey de Visscher een niet te missen kans gaf.

Na rust werd het spelniveau van Emmen, ondanks een flink aantal wisselingen, er niet beter op. ACV, dat ook vrijwel het hele team omgooide, bleef vrij simpel op de been. Toch moesten de Assenaren, die over 90 minuten zeker wel een goal hadden verdiend, nog één tegentreffer toestaan. Michael Mravec mocht een kwartier voor tijd aanleggen voor de 0-3, maar zijn schot werd gekeerd. Ruud ter Heide, die na rust Weghorst verving, reageerde attent en scoorde.
ACV-FC Emmen 0-3. 42. De Jong (in eigen doel) 0-1, 44. De Visscher 0-2, 74. Ter Heide 0-3. Scheidsrechter: Wimmers. Toeschouwers: 700.

FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Maynard, De Groot, Van der Linden, Rustenberg, Velda, Mamedov, Metaj, De Visscher, Weghorst, Rojer.
Tweede helft; Zeinstra; Bakkati, Görtz, Van der Linden, Kunst, De Groot, De Visscher, Mravec, Almeida, Ter Heide, Mamedov (75. Weghorst).