Vrouw eist 859.000 euro van stalkende ex

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
ASSEN - Een vrouw uit Hoogeveen eist een schadevergoeding van 859.000 euro van haar ex-man. Dat bleek bij de rechtbank in Assen waar een 42-jarige man terecht stond voor het stalken en telefonisch bedreigen van de vrouw.
Daarvoor eiste de officier van justitie een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en een psychiatrische behandeling. De man zou de vrouw in april twee keer telefonisch met de dood hebben bedreigd. Verder zou hij haar op allerlei manieren hebben gestalkt, bijvoorbeeld door het sturen van e-mails vanuit haar werkaccount naar werkrelaties, soms voorzien van naaktfoto’s van de vrouw.
Volgens de vrouw heeft ze ook haar fysiotherapiepraktijk moeten sluiten door wat haar ex haar heeft aangedaan. Ze stelde niet alleen veel materiële schade, maar ook enorm veel psychische schade te hebben geleden. De officier van justitie sprak van onterende foto’s, maar vond een schadevergoeding van 6000 euro voldoende.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.