Onduidelijke virus voor FC Emmen speler Metaj

VOETBAL - Een nog onduidelijke virus speelt Shkodran Metaj vermoedelijk al maanden en misschien wel al een seizoen lang parten. Uit bloedonderzoek is gebleken dat de middenvelder van FC Emmen teveel witte bloedcellen heeft, wat kan verklaren waarom hij nauwelijks herstelt van inspanningen en snel moe is.

"Het zou heel goed kunnen dat Shkodran dit al veel langer heeft. Ik heb hem vorig jaar ook een aantal wedstrijden zien spelen bij FC Emmen en toen herkende ik de Shkodran die ik bij FC Groningen had gezien niet meer terug. Hij had geen energie, de scherpte en de actie die ik van hem gewend was", aldus Joop Gall. "De komende tijd volgen er meer onderzoeken en dan hopen we duidelijk te krijgen wat er met hem aan de hand is."


Voorlopig traint Metaj, samen met Eldridge Rojer, aangepast. Rojer: "Ik ben vorig seizoen na mijn kruisbandoperatie te vroeg begonnen met voetballen. Binnen twee weken, nadat ik de groepstraining had hervat, viel ik al weer in. Dat is achteraf te vroeg geweest blijkt nu. De komende drie weken train ik aangepast. Maar liever nu, dan straks als de competitie begint. Bovendien voetbal ik nu ook niet lekker. Ik speel meer tegen mezelf dan tegen de tegenstander."

Deel dit artikel: