'Goedkope' strafschop nekt FC Emmen tegen FC Groningen

VOETBAL - Het oefenduel tussen FC Emmen en FC Groningen, die gespeeld werd op het complex van vv De Weide in Hoogeveen, eindigde in een 0-1 overwinning voor de eredivisieclub. De enige goal viel in de 72e minuut en werd gescoord door Leandro Bacuna. Hij mocht een strafschop nemen na een vermeende overtreding van Randy Rustenburg op Stefano Magnasco. "Een goedkope strafschop", aldus FC Emmen-trainer Joop Gall.
De oefenmeester van van FC Emmen startte tegen Groningen met drie proefspelers in de basis. Centraal achterin stond de Argentijn Mauricio Mazetti, op het middenveld speelde Jurjan Mannes (beloftenteam FC Twente) en als rechterspits fungeerde Marvin Wijks die het afgelopen seizoen speelde in de Duitse Oberliga.

De wedstrijd in Hoogeveen was vooral voor het neutrale publiek een gezapige, die in een vrij laag tempo verliep en nauwelijks kansen kende. In de eerste 45 minuten rust was er bovendien nauwelijks krachtsverschil tussen de eredivisionist en FC Emmen. Toch was de formatie van trainer Rober Maaskant wel gevaarlijker, maar had Texeira zijn vizier niet op scherp en op een harde, droge knal van verdediger Virgil van Dijk had Emmen-doelman Harmen Zeinstra een goed antwoord.

De eerste kans na rust was voor FC Emmen. Na een lange aanval werd een mooi afstandsschot van Wijks gekeerd door Groningen-doelman Stefan van der Lei. Daarna werd Groningen sterker, maar echte grote kansen ontstonden er niet. Totdat de eredivisionist in de 72e minuut een strafschop mocht nemen, na een vermeende overtreding van Rustenberg in zijn eigen zestien. Bacuna verzilverde dit buitenkansje. Daarna leek Kwakman, met een mooie kopbal, de score naar 0-2 te tillen. Maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Overigens miste FC Emmen in Hoogeveen de geblesseerden Antoine van der Linden, Yannick de Wit, Eldridge Rojer, Bart de Groot, Peter van der Vlag, Marijn Sterk en Michal Mravec.