FC Emmen wil Bannink van FC Twente

VOETBAL - FC Emmen is onderhandeling met FC Twente om middenvelder Alexander Bannink over te nemen. De 22-jarige Oldenzaler staat nog tot de zomer van 2014 onder contrat van de club uit Enschede. De besprekingen zijn al een paar weken gaande, waarbij de optie 'huur' of 'koop' op dit moment het meest heikele punt lijkt.

"Het klopt dat we al een tijdje in gesprek zijn met Alexander, maar het is nu aan de clubs of het doorgaat of niet. Of ik hem er graag bij wil hebben? Het zou een optie kunnen zijn", aldus FC Emmen-trainer Joop Gall, kort na afloop van het gewonnen duel tegen Veendam. "Hij heeft diepgang in zijn spel en zou een ideale middenvelder zijn op momenten dat je onder druk komt te staan."


Bannink tekende in 2010 een vierjarig contract bij FC Twente, nadat hij de jeugdopleiding van bij de Tukkers had doorlopen. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Zwolle, nadat hij in het seizoen ervoor al werd uitgeleend aan Heracles Almelo. Gall: "Het is een jongen die dolgraag wil spelen in de Jupiler League, in plaats van in de beloften van FC Twente."


De twee proefspelers die tot en met het duel tegen Veendam deel uitmaakten van de selectie van FC Emmen, Marvin Wijks en Jurjan Mannes, krijgen woensdag meer te horen over hun toekomst. Hun 'lot' ligt in handen van het technisch platvorm van de Drentse club en die steekt in de ochtend de koppen bij elkaar.


Vandaag (woensdag) zal ook duidelijk worden of linkervleugelverdediger Randel Shakison nog op proef komt bij Emmen.

Deel dit artikel: