"Emmen te ver weg voor handbalsters"

HANDBAL - "De kampioenspoule halen zou super zijn, maar het zal naar alle waarschijnlijkheid ook een seizoen worden om te overleven." Diana Woudstra, de trainster van de dames van E&O is helder kort na de eerste training van de selectie. Een kleine groep, want er zijn nog een aantal speelsters op vakantie of hebben elders verplichtingen. Opvallend is wel dat het een hele jonge groep is waar Woudstra mee moet werken.

"We zijn met Nicol Kooiker (naar Dalfsen) en Anke Weggemans (gestopt) twee ervaren speelsters kwijtgeraakt. Daar staat de komst van Mariska Fuhler (Hurry Up) tegenover. Zij kan op de opbouw spelen,. maar ook als cirkelspeelster. Daarnaast ben ik nog bezig met een opbouwspeelster. Nee, ik kan haar naam nog niet geven. We hopen dat ze haar studie hier in het noorden kan doen. Als dat lukt dan heb ik goede hoop dat ze hier komt spelen."


"Emmen is te ver weg voor veel speelsters", vervolgt Woudstra. "Dat is het grootste probleem waar ik mee te maken heb. De speelsters vragen geen geld ofzo, dus dat is het niet. Als ze in Groningen kunnen studeren is E&O een ideale club, maar is die mogelijkheid er niet dan komen spelers ook niet. Ik heb veel gesprekken gevoerd met Loes Vandewal. Zij komt uit Limburg en maakt deel uit van de handbalacademie op Papendal. Ik had haar er graag bij gehad, maar assistent bondscoach Monique Teisterman raadde haar af om hier te gaan spelen. Alleen omdat het te ver weg is en ze teveel tijd kwijt is met reizen."


Voor Woudstra wordt het haar tweede seizoen als hoofdtrainer van het damesteam van E&O, nadat ze in de winter het roer overnam van Henk Jan Ottens die opstapte. "Het is me goed bevallen het afgelopen jaar. Natuurlijk ook omdat we de kampioenspoule haalden, dat maakt het extra leuk. Maar ik heb er heel veel plezier in om met alle facetten bezig te zijn. Als speelster ben je toch vooral bezig met jezelf. Nu is het veel breder en daar geniet ik van. Vandaar dat ik er nog een jaar aan vast heb geplakt."

Deel dit artikel: