Nog twee gewonden in ziekenhuis na instorten feesttent

STEENWIJKERWOLD - Nog twee mensen die gewond raakten toen een grote feesttent instortte in Steenwijkerwold, liggen in het ziekenhuis. Dat heeft burgemeester Marja van der Tas zondag laten weten tijdens een persconferentie.
In totaal belandden dertien mensen zaterdagavond in het ziekenhuis. Elf van hen zijn met ambulances overgebracht. Twee anderen gingen op eigen gelegenheid. De aard van de verwondingen varieerde van schaafwonden tot botbreuken. Volgens de burgemeester zijn ook de twee mensen die nu nog in het ziekenhuis liggen aanspreekbaar. Burgemeester Van der Tas brengt vandaag een bezoek aan de ziekenhuizen in Heerenveen en Meppel, waar de twee liggen.

De de branchevereniging van tent-verhuurders TVD vindt dat festivalorganisatoren moeten bij extreem slecht weer eerder besluiten een tent te ontruimen. Ook moeten ze geen tent bestand tot windkracht 6 bestellen als windkracht 8 voorspeld wordt.

Tentenbouwer Wally Benjamins uit Zuidwolde denkt dat het ongeluk op het Dicky Woodstockfestival pure pech is geweest.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.