Marianne Vos wint Gouden Pijl met overmacht

WIELRENNEN - Wielrenster Marianne Vos heeft de dameskoers van de Gouden Pijl in Emmen gewonnen.
De Olympisch kampioene had na zestig kilometer een ronde voorsprong op de rest van het veld. Tweede werd Iris Slappendel en Roxane Knetemann ging als derde over de finish. Om drie uur begint de wielerkoers voor de Elite en Beloften. De professionals verschijnen om half acht vanavond aan de start.

Elite en beloften

Bij de elite renners en beloften won Jan Bos. De Fries kwam na tachtig kilometer alleen over de finish. Hij had een kleine voorsprong op een achtervolgend groepje van drie man. Gert-Jan Bosman uit Emmen werd in zijn woonplaats tweede. De derde plek was voor Coen Bouwman.

Radio Drenthe

Het wielerfestijn wordt live uitgezonden op Radio Drenthe. Tot 17.00 uur komt het programma De eS met Diana de Groot en sidekick Jeroen Willems rechtsreeks vanuit Emmen. Na het nieuws in Drenthe Nu gaat de uitzending vanuit Emmen om 18.15 uur door, met een wielerforum onder leiding van Niels Dijkhuizen en het verslag van de Grote Wedstrijd Gouden Pijl.