'Gevaarlijke situatie op de Oosterweg in Zuidwolde'

ZUIDWOLDE - Vrachtauto's en landbouwverkeer zorgen voor gevaarlijke situaties op de Oosterweg in Zuidwolde. De gemeente De Wolden wilde zwaar verkeer weren door de weg opnieuw in te richten, maar dat is mislukt.
Een smalle en scherpe bocht moest grote voertuigen dwingen een andere route te kiezen. Vrachtauto's en landbouwverkeer trekken zich echter niets aan van de nieuwe situatie en rijden de berm kapot. "Hierdoor komt het zand op de weg en dat leidt tot onveilige situaties", aldus raadslid Douwe Oosterveen. De Oosterweg is de kortste route van Alteveer richting Zuidwolde.

De Oosterweg afsluiten voor vrachtwagens en trekkers is geen optie, want een winkelcentrum en apotheek in de buurt moeten bevoorraad kunnen worden. Wethouder Henk Lammers is het met de kritiek eens en wil de gevaarlijke situatie aanpakken. Eén van de oplossingen is de weg verbreden. Verder wil de gemeente de bewegwijzering duidelijker maken zodat vrachtwagens om het dorp heen rijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.