Opstartproblemen voor leencafés in Assen

ASSEN - De twee particuliere leencafés die in Assen werden geopend na het sluiten van de wijkbibliotheken, kampen met opstartproblemen.
Om dat de wijkbilbiotheken in Assen werden gesloten, opende Theresa Kloosteruis samen met vrijwilligers twee leencafés; een in de wijk Peelo en een in Vredeveld. Een half jaar na opening blijft het aantal aanmeldingen flink achter bij de verwachtingen. Volgens Kloosterhuis zijn de leencafés nog niet zo bekend bij de wijkbewoners. Via een nieuwe website en flyeren wil ze proberen meer klanten te trekken. De succesvolle bibliotheek in De Nieuwe Kolk ziet Kloosterhuis niet als concurrent.

Bij de leencafés kunnen mensen voor vijftien euro per jaar, zes boeken per week lenen. Bovendien moet het een ontmoetingsplek zijn voor de wijkbewoners. De leencafés zijn gedurende de zomervakantie gesloten, maar begin september gaan ze samen met de scholen weer open.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.