Achilles 1894 wint stadsderby van ACV

VOETBAL - Achilles 1894 heeft in de eerste bekerronde voor een daverende verrassing gezorgd door stadsgenoot ACV met 1-2 te verslaan. De eindstand was bij rust al bereikt. ACV is nog niet uitgeschakeld, omdat de eerste ronde van de districtbeker bij de amateurs in een poule wordt gespeeld.
De eersteklasser nam na een kwartier voetbal brutaal de leiding. Wouter van der Molen schoot op de paal, waarna Roderik Timmer de bal simpel kon binnentikken. Hoofdklasser ACV ging op zoek naar de gelijkmaker en Arie Rozema bracht ACV na 26 minuten spelen weer langszij.

In een periode dat ACV sterker was en een paar kleine kansjes kreeg, bracht Robert Tiemens de bezoekers weer aan de leiding. De verdediging van ACV was bij de 1-2 niet attent.

In het eerste kwartier na rust verzuimde Achilles de wedstrijd definitief te beslissen. De grootste kans was voor invaller Remy Klaassens. Hij schoot voor een leeg doel naast.

In het laatste half uur was ACV de betere ploeg, kreeg ook de grootste kansen, maar pech en een uitstekende doelman Robert Ritsema, stonden een treffer in de weg.

Wil ACV een kans maken op de volgende ronde, dan zal het de wedstrijden tegen CVVB en Nieuw Buinen moeten winnen.