Droomstart voor WKE: 7-1

VOETBAL - WKE is haar tweede seizoen in de topklasse uitstekend begonnen. Op het eigen sportpark Grote Geert verpletterde de ploeg van trainer Hendrik Oosting HSC'21 uit Haaksbergen met 7-1. De doelpunten van de thuisclub werden gemaakt door Berend Oosting (2), Jan Hooiveld (2), Gradus Hempenius, Guilliano Grot en Danny Holband.
Het duel tegen HSC'21 verliep uiterst gunstig voor de thuisploeg. Al na twee minuten werd de formatie uit Haaksbergen geconfronteerd met een rode kaart. Uguz maakte een veel te harde overtreding op Jan Hooiveld en mocht inrukken. "Zwaar bestraft", volgens de HSC'21-aanhangers. WKE had hier natuurlijk maling en deed datgene wat het thuispubliek verwachtte. Het tempo werd verhoogd en binnen zestien minuten stond het 3-0, door twee treffers van Berend Oosting en één van Jan Hooiveld. Kort na die derde goal, een mooie solo, moest Hendrik Oosting noodgedwongen wisselen. De creatieve middenvelder Anton Jongsma moest met een achillespeesblessure naar de kant en werd vervangen door Guilliano Grot. Of het door die wissel kwam of door het warme weer, feit blijft dat WKE het resterende gedeelte van de eerste helft minder speelde.

Na rust stelde WKE echter orde op zaken. Het publiek, zo'n 500 in totaal, zag prima aanvallen en veel doelpunten. Via Hooiveld, Hempenius, Grot (strafschop) en Holband liep de thuisploeg uit naar 7-0. Smetje was de tegentreffer in de slotfase, gescoord door Mirko Weustink.

Foto's: Bennie Wolbers