Zes jaar geëist voor overval op bank in De Wijk

ASSEN - Tegen twee mannen uit Amsterdam en Krommenie is zes jaar celstraf geeist voor de overval op de Fortisbank in De Wijk. Bij de overval in oktober 2008 werden vijf bankmedewerkers met een vuurwapen bedreigd.
De overvallers bonden onder meer een slachtoffer vast en dreigden haar in brand te steken. Ze gingen er met zo'n 31.000 euro vandoor. De twee verdachten bleven lang uit handen van de politie. Ze konden uiteindelijk twee en vier jaar laten via een DNA match aangehouden worden. Ook heeft een ex van een van de verdachten tegen hem getuigd. Naast de celstraf wil het openbaar ministerie ook dat de twee verdachten zo'n 31-duizend euro terugbetalen aan de bank. En ook de slachtoffers zouden een schadevergoeding moeten krijgen.

De twee verdachten ontkennen alles en hun advocaten van Rudi M. en Corvin M. vragen vrijspraak. Ze vinden dat de DNA-sporen wellicht naar hun cliënten leiden, maar daarmee is nog niet bewezen dat ze de overvallers zijn.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.