DESO te sterk voor Hoogeveen

VOETBAL - Het landelijke bekeravontuur van zondaghoofdklasser vv Hoogeveen is na één duel alweer ten einde. Woensdagavond verloor de ploeg van trainer Berry Zandink, op het gloednieuwe complex, met 1-3 van tweedeklasser DESO uit Oss. Bij rust stond het 0-2 voor de ploeg, die in het seizoen 2007/2008 nog actief was in de zesde klasse.
De nederlaag van de Hoogeveners was terecht. DESO voetbalde beter en gemakkelijker dan de thuisploeg. Toch was de eerste echte grote kans voor Hoogeveen, maar Daniël Manning schoot zeven minuten voor rust naast, terwijl de spits de keeper al had gepasseerd. Twee minuten na die grote kans scoorde DESO wel via Roy Vissers. Na die 0-1 kreeg Marc Drenth de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn poging met links verdween net langs de paal. In de tegenaaval maakten de Brabanders de 2e, via Richard van der Venne. Op basis van het veldspel en het slappe spel van de thuisploeg terecht, maar gezien de twee grote kansen ook onnodig.

In de tweede helft kwam er wat meer gif in het spel van de thuisploeg, helemaal toen Hoogeveen-trainer Berry Zandink één op één ging spelen. Het leverde een aantal mogelijkheden op voor de thuisploeg, maar ook countermogelijkheden voor DESO. Één van die counters werd twintig minuten voor tijd verzilverd door Ricky van Orsouw: 0-3. In blessuretijd scoorde invaller Theo Hoogeveen nog de 1 tegen 3.

En zo bleek DESO, de opponent van Hoogeveen, alleen op papier de gemakkelijkste tegenstander van de drie Drentse clubs in de eerste ronde van de landelijke beker. "Ik vond het een goede ploeg. Ze spelen gedurfd, aanvallend. Eigenlijk hoofdklassewaardig. Ze hebben ook een ploeg met veel oud top-en hoofdklasse-spelers én een aantal afvallers van FC Oss in de gelederen. Voor ons is de uitschakeling wel jammer. We hadden graag thuis tegen Cambuur gespeeld in de volgende ronde", aldus Zandink.