WKE verrassend uit bekertoernooi

VOETBAL - Topklasser WKE is uitgeschakeld in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. De Emmenaren verloren, na een 2-0 ruststand, met 3-1 van zaterdaghoofdklasser Sparta Nijkerk.
WKE begon heel slap aan de wedstrijd en gaf de tegenstander alle ruimte om aan te vallen. Al na zes minuten resulteerde dat in een doelpunt. Yannick Cornelisz werd in de diepte gestuurd en gaf WKE-keeper Diederick Bangma geen kans. Na een half uur spelen werd het zelfs 2-0 door een afstandschot van Niels Buijtenhuis. WKE kreeg in de eerste helft ook kansen, maar Gradus Hempenius, Erwin Buurmeijer, Jan Hooiveld en Guilliano Grot stranden allemaal op de uitstekend keepende Kevin Rijnvis van Sparta Nijkerk.

Na de rust verscheen er een heel ander WKE op het veld. Trainer Hendrik Oosting verving verdediger Danny Holband voor Dennis Loer en aanvaller Guilliano Grot voor Erik Eleveld. Bovendien schoof centrale verdediger Angelo Zimmerman door naar het middenveld. En dat had succes, want na een kwartier spelen schoot Zimmerman vanaf rand zestien meter raak (2-1). WKE speelde alles of niets en bleef de tegenstander onder druk zetten. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Tot overmaat van ramp werd Erik Eleveld tien minuten voor het einde met rood (2x geel) van het veld gestuurd. Eerst voor een overtreding en even later voor commentaar op de leiding. In de slotfase maakte Yannick Cornelisz aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 op het scorebord te brengen.