Ambitieus plan voor wellnesscentrum langs A28

HAREN - Vijf ondernemers in Haren hebben een ambitieus plan ingediend bij de gemeente.
Ze willen een nieuw complex bouwen bij het transferium langs de A28, met daarin een wellnesscentrum, een sportcomplex, massage-en beautysalons en zelfs de Hortus zou er onderdeel van uit moeten maken. Voorwaarde is wel dat de twee buurtgemeenten Groningen en Tynaarlo mee willen doen in het project.

20 miljoen euro

De ondernemers waren donderdag in het gemeentehuis om de politiek van Haren te overtuigen van de haalbaarheid van dit plan. Volgens de ondernemers kost het de gemeente Haren in ieder geval niets. Zij denken investeerders te kunnen vinden, die 15 tot 20 miljoen euro voor de bouw van het complex willen ophoesten.

Zwembad Scharlakenhof

De gemeenteraad van Haren ging vorige maand nog akkoord met een reddingsplan voor zwembad Scharlakenhof. Volgens wethouder Theo Sieling van Haren wordt er gewoon verder gewerkt aan dit reddingsplan en is het voorstel van de vijf ondernemers iets voor de lange termijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.