WKE wint in Den Haag

VOETBAL - WKE heeft ook de tweede wedstrijd in de Topklasse winnend afgesloten. Vanmiddag was de ploeg van Hendrik Oosting in Den Haag met 2-4 te sterk voor HBS. Grote man bij WKE was Jan Hooiveld, die maar liefst drie treffers voor zijn rekening nam.
Hooiveld scoorde zijn eerste goal in de dertiende minuut, op aangeven van Erik Eleveld. Zes minuten later vond Hooiveld opnieuw het net na een corner van Erwin Buurmeijer. De comfortabele 0-2 voorsprong leidde tot een verslapping van de concentratie, waardoor HBS terug in de wedstrijd kon komen. Tjeerd Westdijk tekende in de 22e minuut 1-2 aan, Dominique Broekhuizen scoorde vijf minuten later de gelijkmaker. In het resterende deel van de eerste helft was WKE weer de bovenliggende partij, maar verder dan een aantal aardige kansen kwamen de Emmenaren niet.

De tweede helft toonde in eerste instantie hetzelfde spelbeeld: WKE was beter, maar wist dit in de score niet tot uitdrukking te brengen. Dit veranderde in de 73e minuut, toen Jan Hooiveld zijn derde treffer van de middag aantekende na een prachtige actie van Gilly Grot. Het was diezelfde Grot die twee minuten later de eindstand op 2-4 bepaalde. Zo heeft WKE uit twee wedstrijden het maximale resultaat behaald.