ANWB start meldpunt maximumsnelheid

ASSEN - De ANWB is een meldpunt gestart waar automobilisten hun ervaringen met de nieuwe, variabele maximumsnelheden kunnen delen.
De organisatie is bang dat voor veel automobilisten niet altijd duidelijk is hoe hard ze mogen rijden nu er sinds 1 september op veel wegen nieuwe snelheidslimieten gelden. Via het e-mailadres 130@anwb.nl kunnen automobilisten vragen of opmerkingen doorgeven. De reacties die bij het meldpunt binnenkomen, stuurt de ANWB door naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Nieuwe snelheid

Met het instellen van de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer per uur veranderen op snelwegen de snelheidsbordjes. Bij de wegen waar 130 als limiet geldt, verdwijnen de bordjes en bij de '120-wegen' zullen ze juist verschijnen. Daarnaast wordt door nieuwe onderborden een aantal uitzonderingen toegevoegd aan de limieten, zoals aangepaste snelheden overdag of juist 's nachts.
Minister Melanie Schultz van Haegen verwacht dat er de komende tijd nog wegen bij komen waar de snelheid omhoog kan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.