Olga Commandeur opent bewegingspleintjes in Emmen

EMMEN - Oud-atleet Olga Commandeur heeft in Emmen de eerste twee bewegingspleintjes van Drenthe geopend. Deze pleintjes zijn bedoeld voor ouderen uit de gemeente.
Op de pleintjes staat een bewegingstoestel voor ouderen, de zogeheten Yalp. Olga Commandeur is sinds tien jaar bekend als presentator van Nederland in Beweging. De pleintjes werden gisteren geopend. Na de warming-up mochten de ouderen het bewegingstoestel op. Yalp is het omgekeerde van het Engelse play, wat spelen betekent. De ouderen kunnen op het toestel hun balans en coördinatie trainen.

Emmen wil senioren graag meer in beweging krijgen en heeft de subsidie daarvoor met een jaar verlengd. Daarmee kan wekelijks in de wijken Emmermeer en Angelslo een openlucht-bewegingsles op de nieuwe pleintjes worden gegeven. Olga Commandeur hoopt dat er in Nederland tientallen van dit soort pleintjes komen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.