Ook Chabab kan WKE niet stoppen

VOETBAL - WKE heeft ook de vijfde competitiewedstrijd in de Topklasse in winst omgezet. Op eigen veld was de ploeg van Hendrik Oosting met 3-1 te sterk voor het Amsterdamse Chabab, de ploeg van oud WKE-trainer Alami Ahannach.
Het was Danny Holband die WKE in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong bracht, na een even prachtige als onverwachte uithaal. Twintig minuten na rust kwamen de bezoekers terecht op gelijke hoogte door een goal van Rachid Moamedi, die een combinatie met de paal nodig was om te scoren. WKE was voor die treffer al twee keer gewaarschuwd door de gasten die in oud AZ-speler Jamal Dibi een geweldige speler in de gelederen hebben. De inmiddels 32-jarige middenvelder zette twee keer Chabab-spits Amarzagouio vrij voor Diederik Bangma, maar beide keren kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Invaller Guilliano Grot zette WKE 20 minuten voor tijd weer op het goede spoor. Hij strafte een te korte terugspeelbal genadeloos af. Negen minuten later kopte een andere invaller, Anton Jongsma, de wedstrijd definitief in het slot: 3-1. Een goal die overigens felle protesten opleverde van Chabab. Dibi lag namelijk met kramp op de grond en werd geholpen door een ploeggenoot. En daar waar de gasten hoopten op een sportief gebaar, daar roken de WKE'ers bloed.