Alcides sterkste in derby tegen Hoogeveen

VOETBAL - Alcides won de eerste Drentse derby in de zondaghoofdklasse C met 0-1 bij Hoogeveen. Man of the match werd Arton Musliu, hij scoorde na 35 minuten de enige treffer. Het duel eindigde met slechts 19 veldspelers, na drie directe rode kaarten.
Hoogeveen won vorige week in Oldenzaal verrassend van Quick 20 terwijl het ambitieuze Alcides thuis onderuit ging tegen de amateurs van NEC uit Nijmegen. De thuisploeg wist het goede gevoel in de eerst twintig minuten voort te zetten en had het betere van het spel. Een schot op de kruising was het enige wat het de ploeg opleverde. Alcides kwam na 35 minuten door een treffer van Arton Musliu aan de leiding.

De gasten uit Meppel hadden in de eerste fase van de tweede helft de voorsprong uit kunnen breiden. De ploeg van trainer Raymond Schuurman wiste de opgelegde kansen echter niet te verzilveren. Vervolgens begon het kaartenfestival. Alcides-doelman Bas van Wegen moest als het eerste het veld verlaten. Zijn collega-doelman Raymond Benjamins volgde hem al snel na een onbesuisde overtreding bij de cornervlag. De derde die mocht vertrekken was Hoogeveen-speler Daniël Manning. Met negen probeerde Hoogeveen het nog wel, maar Alcides wist haar doel schoon te houden.