Emmer leerlingen stemmen massaal op PvdA

EMMEN - De stembussen gaan morgen pas open, maar scholieren mochten vandaag al hun stem uitbrengen. Dit gebeurde tijdens de landelijke scholierenverkiezingen.
Leerlingen van het Hondsrug College in Emmen stemden massaal op de PvdA. Deze partij behaalde twintig procent van de vierhonderd stemmen. Tweede werd de VVD, met 17 procent van de stemmen, en derde was de PVV met vijftien procent. Grote verassing bleek de Piratenpartij met vijftien procent van de stemmen. Volgens coördinator Chris Houwman zegt dit dat de leerlingen internet een belangrijk item vinden.

In totaal mochten achthonderd leerlingen van het Hondsrug College hun stem uitbrengen. De huidige uitslag is op basis van een exit poll. Het gaat om de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs. De leerlingen brachten hun stem uit via de computer. De landelijke Tweede Kamer-verkiezingen worden morgen gehouden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.