Miljoenentekort voor stichting BAASIS

TYNAARLO - De stichting BAASIS, verantwoordelijk voor de openbare basisscholen in Tynaarlo en Haren, stevent af op een tekort van twee miljoen euro.
Vorig jaar leed BAASIS een verlies van één miljoen euro. En de verwachting is dat daar dit jaar nog eens een bedrag van tussen de één en anderhalf miljoen euro bij komt.

Belangrijke oorzaak is dat 20 voltijdbanen meer in stand werden gehouden dan waar de stichting op basis van het aantal leerlingen recht op had. Wethouder Henk Kosmeijer geeft toe dat hier sprake is van mismanagement omdat niet is gekeken naar de jaarlijkse leerlingenprognoses. Een nieuw te benoemen Raad van Toezicht moet nu orde op zaken stellen.

Wethouder Henk Kosmeijer van de Tynaarlo sluit op dit moment niet uit dat kleine scholen in zijn gemeente de deuren moeten sluiten. Hij heeft het dan over de basisscholen in Oudemolen, De Groeve en Zuidlaarderveen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.