Alcides pakt volle buit tegen De Bataven

Alcidesbeker
VOETBAL - Alcides heeft de smaak te pakken in de Hoofdklasse C. Wonnen de Meppelers vorige week de derby tegen Hoogeveen, vandaag was de ploeg van Raymond Schuurman op eigen veld met 2-0 te sterk voor De Bataven uit Gendt.
In een gelijkopgaande eerste helft waren beide ploegen dreigend, maar wist alleen Alcides het net te vinden. Dit gebeurde na 35 minuten, toen Arton Musliu vanaf de rand van het strafschopgebied de bal fraai in de rechterbovenhoek krulde. Met die 1-0 stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.
In de 58e minuut kwam de thuisploeg goed weg, toen Guntac Akkaya een bal van de lijn haalde. Ook in het restant van de tweede helft bleef De Bataven gevaarlijk. Alcides-keeper Mike ter Wiele, de vervanger van de geschorste Bas van Wegen, hield zijn doel echter schoon. In de slotfase maakte invaller Yannick Kaluzi aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 binnen te werken.