FC Emmen niet verder dan 0-0 bij Telstar

VOETBAL - Alexander Bannink was zonder twijfel de meest genoemde speler van de avond in het Tata Steel stadion in Velsen-zuid, maar ondanks een sterke wedstrijd ging hij met een kater de bus in richting Emmen. De middenvelder kreeg twee minuten voor tijd de rode kaart, na zijn tweede gele vanwege een handsbal in het vijandelijke zestienmetergebied. Door die straf kwam FC Emmen in de slotfase nog flink onder druk te staan, maar het bleef uiteindelijk bij 0-0.
Het was een vervelend einde van een sterke wedstrijd van Bannink. "Absoluut, ik kreeg in de eerste helft twee kansen en zeker die eerste moet er gewoon in. Ik had rustiger moeten blijven in die situatie, nog even doorlopen en dan de bal gewoon in de hoek plaatsen. Ik speelde voor het eerst dit seizoen echt lekker. Maar dan die rode kaart. Het was een reflex. Dom. Ik heb er heel veel spijt van", aldus Bannink die samen met Kaj Velda en Rutger Worm het middenveld vormde tegen Telstar. Worm speelde voor het eerst de volle negentig minuten mee.

Achterin stonden de vertrouwde namen, met Said Bakatti, Antoine van der Linden, Kelvin Maynard en Jorrit Kunst. Voorin was de grootste verrassing de naam van Eldridge Rojer. Hij kreeg van Gall de voorkeur boven Ruud ter Heide en Wout Weghorst als centrumspits. Ter Heide zat niet eens bij de wedstrijdselectie. Gall passeerde de aanvaller (zie elders op deze site). Rojer kreeg twee kansen in de eerste helft. De eerste schoot hij op de benen van Telstar-doelman Varkevisser en bij de tweede kwam hij net een teenlengte te kort. De vijfde en laatste kans van FC Emmen in de eerste helft had een strafschop moeten zijn. Invaller Mamedov, die al vroeg de geblesseerde Wijks moest afloseen, ging over het uitgestoken been van Telstar-aanvoerder Promes. Scheidsrechter Otto weigerde echter te fluiten. En zo kwam er geen Emmen-treffer in de eerste 45 minuten, waarin de ploeg van trainer Joop Gall zeker het laatste half uur de bovenliggende partij was tegen de zwakke "Witte Leeuwen".

De tweede helft was echter weer een kopie van het eerste kwartier. Tegenvallend, traag en bomvol fouten. Beide ploegen bleven vrij simpel overeind. FC Emmen omdat Telstar behoudens één schot en één kopbal machteloos en besluiteloos was en Telstar omdat de gasten uit Drenthe nauwelijks een goede eindpass leverden. De enige die dat wel één keer deed was Bannink, maar Rojer kon zijn kopbal te weinig kracht meegeven. Eindstand dus 0-0.

Daardoor wacht FC Emmen sinds 24 februari, toen thuis met 2-1 gewonnen werd van Cambuur, nog steeds op een nieuwe overwinning. De laatste uitzege is nog langer geleden. Die dateert van 2 december 2011 (0-1 uit bij Helmond Sport). Worm: "Dat moet het vrijdag tegen Veendam maar gebeuren, klaar!"