Zeldenrust wil langer zand winnen in het Gasselterveld

GASSELTE - Directeur Sjerp Zeldenrust van het gelijknamige zandwinbedrijf doet vandaag opnieuw een poging om langer zand te mogen winnen in het Gasselterveld.
De provincie wil dat de zandwinning per 1 januari op die locatie stopt. In Drenthe moet dan zand voor de bouw worden gewonnen bij Echten. Volgens Zeldenrust levert de put in Echten een minder goede kwaliteit.

Zeldenrust is bereid om vier miljoen in het Gasselterveld te investeren als de zandwinning nog door mag gaan. De directeur probeerde vanmiddag in het provinciehuis om provinciale staten op andere gedachten te brengen.Tijdens de commissievergadering van provinciale staten bleek dat een politieke meerderheid aandringt op een laatste poging om er met de concurrerende zandbedrijven uit te komen. Het college is bang dat verlenging van de zandwinning bij Zeldenrust tot een financiële claim leidt van de VOF Echten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.