Matchwinner Weghorst "Veendam ligt me wel"

VOETBAL - "Die lange speelt toch niet mee hè?", vroeg Veendam-speler Niek Loohuis voorafgaand aan de streekderby aan FC Emmen-doelman Peter van der Vlag. Met 'die lange' bedoelde de verdediger Wout Weghorst die in de voorbereiding al twee keer scoorde tegen de Veenkolonialen. Loohuis had geluk. Weghorst begon op de bank. Alleen bewees hij wederom zijn waarde als invaller. De 19-jarige Oldenzaler maakte in de 59e minuut de winnende goal.

"Ik heb wel iets met Veendam geloof ik. In de voorbereiding ging het ook al lekker, met twee goals in de oefenwedstrijd die we met 4-1 wonnen. Ik had de hele dag al een goed gevoel eerlijk gezegd", aldus een lachende Weghorst. "Toch blijf ik ook kritisch, want dit niveau moet ik ook halen als ik in de basis begin. Als invaller ben ik meer onbevangen, rustiger. Natuurlijk ben ik nog jong, maar dat is iets wat beter moet. Ik wil dit negentig minuten lang brengen."


Doelman Peter van der Vlag won zijn voormalig werkgever en dat blijven toch speciale overwinningen. "Helemaal omdat onze supporters zo snakken naar dit succes. Sinds februari wachten ze al op een competitiezege. Dat dat nu lukt is natuurlijk helemaal geweldig. Toch moeten we ervoor zorgen dat we beter aan een wedstrijd beginnen. De eerste helft was, behoudens het begin, niet goed. Gelukkig hebben de woorden in de rust geholpen. In de tweede helft was er strijd en dan zie je ook dat we een hele aardige ploeg hebben."


Aanvoerder Antoine van der Linden werd uitgeroepen tot man of the match. De routinier was duidelijk aanwezig, verbaal en non-verbaal en ging voorop in de strijd. Zijn benutte strafschop brak de ban. "Ik ben de eerste keus als het gaat om strafschoppen en ik vind niet dat ik voor mijn verantwoordelijkheid moet weglopen."


De overwinning op Veendam werd natuurlijk flink gevierd. Ook in de kleedkamer. Maar vanaf morgen moet de knop weer om. Dinsdagavond wacht de bekerontmoeting met VVOG in Harderwijk. "De beker is belangrijk. Ook financieel. We moeten gewoon een ronde verder komen. Dit succes is één, maar nu moeten we het uitbouwen", besluit Van der Linden.Deel dit artikel: