Boek over de Flint van Egbert Meijers

ASSEN - Zanger en tekstschrijver Egbert Meijers uit Gasselte schrijft een boek over zwerfkeien in al hun verschijningsvormen. De titel van het boek is 'Flint, zwerver uit de oertijd'. Het boek verschijnt komend voorjaar bij Koninklijke Van Gorcum in Assen.
Monument
Meijers ontdekte de afgelopen jaren dat de flint voor allerlei zaken is gebruikt door de mens. Zo begon het duizenden jaren geleden met het bouwen van hunebedden, en later doken de stenen op als wegverharding, als fundering van kerken of als versteviging van dijken, maar ook als markering van gebieden, zoals de Markestenen van de Drentse Boermarken. Ook zijn de zwerfstenen veelvuldig gebruikt als oorlogsmonument.

Persoonlijke verhalen
Meijers vult het boek aan met persoonlijke verhalen van mensen, die iets bijzonders hebben met stenen. Bijzondere verhalen kunnen nog gemeld worden bij Egbert Meijers via het mailadres van Egbert Meijers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.