ACV behoudt ongeslagen thuisstatus

VOETBAL - Het Asser ACV heeft na twee nederlagen op rij weer een overwinning geboekt. Op eigen veld was de ploeg van trainer Joseph Oosting met 2-0 te sterk voor Nunspeet. Beide goals vielen kort na elkaar, in de 23e en 25e minuut. Eerst scoorde Renco van Eeken fraai op aangeven van Robin Mulder en kort daarna profiteerde Arie Rozema dankbaar van een blunder van Nunspeet-doelman Ruizendaal. Het betekende na de winst in de openingswedstrijd tegen Harkemase Boys de tweede thuiszege voor de Assenaren.
Bij ACV maakte doelman Marcel Groothof weer zijn opwachting in de basis, nadat hij de vorige wedstrijd moest missen wegens een blessure aan zijn vinger. Ook verdediger Bart Apotheker mocht weer vanaf het begin starten, na zijn vakantie. Daardoor speelde aanvoerder Arie Rozema weer vanaf zijn favoriete positie vanaf het middenveld.

De thuisploeg was heer en meester, maar vergat dat in de score uit te drukken. "Klopt, het werd vooral in de tweede helft wat laconiek. Dat is jammer. Maar de overwinning is het belangrijkste. Die was nodig om niet te ver achterop te raken. Bovendien gaven we nagenoeg niets weg en dat is na vorige week toch weer een stap vooruit. We groeien als team", aldus doelpuntenmaker Renco van Eeken. De van HHC overgekomen aanvaller speelt tot de winterstop voor ACV en dan vertrekt hij voor een avontuur naar Australië. "Ja, die reis gaat zeker door. Of de club me mag overhalen om te blijven? Ja, ze mogen het proberen maar mijn beslissing staat wel vast."