Arbitrage frustreert verliezend Hurry Up

Handbal
Handbal
HANDBAL - De handballers van Hurry Up hebben ook het tweede duel in de Beneluxliga verloren. In België gingen de Zwartemeerders met 35-31 onderuit tegen Hasselt.

De Belgen stonden de hele eerste helft op een nipte voorsprong. Bij rust stond het 18-16 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft liep Hasselt verder uit. Met nog tien minuten op de klok stond het 31-23. In de slotfase kwam Hurry Up nog dichterbij, maar voor de zege was het niet genoeg.
De scheidsrechter deelde tijdens de wedstrijd acht tijdstraffen uit aan spelers van Hurry Up en gaf een rode kaart aan Gintaras Cibulskis. Clubvoorzitter Hendrikus Velzing uitte na afloop zijn onvrede over de arbitrage. Hij noemde de scheidsrechters op Twitter 'clowns' en hun optreden 'topsport onwaardig'. Ook schreef hij dat er geen tijd en geld meer in de Beneluxliga gestoken moet worden.
Zondag speelt Hurry Up tegen het eveneens Belgische Sasja. De Beneluxliga is een toernooi met de beste vier clubs van het afgelopen seizoen uit de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse competitie.