Southampton wint zonder Hooiveld, Dost en Sibum gelijk

Bas Dost besliste de wedstrijd
Bas Dost besliste de wedstrijd
VOETBAL - De ploeg van voetballer Jos Hooiveld uit Zeijen, Southampton, heeft zijn eerste overwinning in de Premier League geboekt. Op eigen veld werd overtuigend met 4-1 gewonnen van Aston Villa.

Hooiveld had zelf geen aandeel in de zege. De Drent viel vorige week uit met een kuitblessure in het duel tegen Arsenal, waarin hij in eigen doel scoorde, en zat op de bank. Net als zijn landgenoot Steve de Ridder overigens. Bij Aston Villa speelde Ron Vlaar wel. Door de zege gaat Southampton in één keer Reading, Queens Park Rangers en Liverpool voorbij op de ranglijst en is het van de onderste drie plaatsen weggeklommen. QPR en Liverpool moeten dit weekend nog wel in actie komen en kunnen Southampton weer voorbij gaan.
Bas Dost uit Coevorden speelde met zijn ploeg Wolfsburg met 1-1 gelijk tegen promovendus Greuther Fürth. Dost wist zelf het net niet te vinden, maar gaf wel de assist waaruit Olic scoorde. Wolfsburg staat nu negende, met vijf punten uit vier duels. De ploeg heeft al zeven punten achterstand op koploper Bayern.
Bas Sibum uit Nieuw-Amsterdam speelde met Waasland-Beveren met 1-1 gelijk tegen Lierse SK. Sibum speelde de hele wedstrijd. Waasland maakte vier minuten voor tijd gelijk via Barak Badash. Waasland staat op de vijftiende en voorlaatste plaats in de Belgische Jupiler League, met zes punten uit acht duels.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.