Organisator Diner Mobile failliet

ASSEN - Organisator Diner Mobile in Assen is failliet. Dat bevestigt eigenaar Lodewijk Osse. Hij heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Diner Mobile organiseerde dit jaar voor het eerst de activiteiten rond de TT in Assen. Verder doet Diner Mobile al een aantal jaren het Bevrijdingsfestival in Assen. Volgens Lodewijk Osse zijn deze grote evenementen financieel gezien goed verlopen. Maar vooral bedrijven organiseren steeds minder activiteiten, zoals openingen en bedrijfsfeesten. Die dalende omzet speelt het dertig jaar oude bedrijf parten. Volgens Osse is de schuldenlast bescheiden. Er werkten zes mensen.


Bevrijdingsfestival niet op losse schroeven

Het Bevrijdingsfestival Drenthe aan de Baggelhuizerplas in Assen staat niet op losse schroeven door het faillissement. Dat zegt voorzitter Hans Haerkens van de stichting Bevrijdingsfestival Drenthe. Hij noemt het faillissement jammer en wacht af of het bedrijf een doorstart maakt. Morgen komt het bestuur van het Bevrijdingsfestival bijeen om te praten over de editie van volgend jaar. Diner Mobile verplaatste het Bevrijdingsfestival van het centrum van Assen naar de Baggelhuizerplas. Afgelopen jaar trok het festival 28.000 bezoekers.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: