Cursus archeologie in Assen en Borger groot succes

ASSEN - De cursus archeologie in de bibliotheken van Assen en Borger is een groot succes. Dat zegt Fred van den Beemt van de Vereniging voor Vrijwilligers in de Archeologie.
De cursus moet nog beginnen, maar het maximum aantal deelnemers is al bijna bereikt. "Het animo is groter dan wij dachten. Zo hadden we gerekend op dertig deelnemers in Assen, maar daar gaan we nu al overheen. Het is fijn om te weten dat er zoveel belangstelling is voor de geschiedenis van toen", aldus Van den Beemt. AWN Noord-Nederland denkt na over een vervolgcursus in januari.

Met de cursus wil AWN meer respect en waardering voor de archeologie creëren. Deelnemers zien onder andere hoe Drenthe is ontstaan en hoe onze provincie er uitzag in de prehistorie. De cursisten gaan op excursie naar Kampsheide, het Hunebedcentrum en het Sleenerzand. De cursus begint volgende maand en bestaat uit vijf lessen. Na het afronden van de cursus kunnen de deelnemers als amateurarcheoloog aan de slag.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.