OV-knooppunt Gieten officieel geopend

GIETEN - Het OV-knooppunt bij de rotonde van de N33 en N34 bij Gieten is officieel geopend. Het nieuwe busstation werd al een tijdje gebruikt.
Bij het knooppunt stoppen alle grote snelbuslijnen uit de regio. De busverbindingen naar Assen, Groningen, Veendam en Emmen zijn de afgelopen jaren sneller geworden, maar de belangrijkste lijnen rijden minder in de dorpen. Volgens het OV-bureau Groningen Drenthe is de gemiddelde tijdswinst voor reizigers zeker anderhalf uur. Zo duurde de reis van Groningen naar Emmen eerst 2,5 uur, met de komst van de N34 en het knooppunt is de reisduur teruggebracht tot een uur. Reizigers zouden de tijdswinst waarderen ook al moeten ze daardoor soms langer fietsen naar een bushalte.

Het OV-knooppunt in Gieten heeft ook een restauratie gekregen. Volgens de uitbater zorgt dat voor extra (sociale) veiligheid. In de toekomst krijgt het OV-knooppunt nog elektronische informatieborden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.