Dorpsbelangen staakt strijd tegen werkzaamheden Dwingelderveld

DWINGELOO - Dorpsbelangen Dwingeloo staakt de juridische strijd tegen de werkzaamheden op het Dwingelderveld. Dat is de uitkomst van een extra ledenvergadering dinsdagavond in Dwingeloo.
Dorpsbelangen begon met procederen om de weg Lhee-Kraloo open te houden voor alle verkeer, maar dat blijkt een onmogelijke opgave. Het juridisch getouwtrek zorgt voor vertraging van de uitvoer van de herinrichtingsplannen in het Nationaal Park. Als in 2014 niet alle werkzaamheden zijn uitgevoerd bestaat de kans dat een deel van de subsidie van ruim 14 miljoen euro niet wordt uitgekeerd.
Stichting de Woudreus, tot dinsdag partner van Dorpsbelangen, gaat wel door met de juridische strijd. De stichting vraagt woensdag aan de rechter in Assen om de werkzaamheden op het Dwingelderveld onmiddellijk stil te leggen tot de juiste voorzieningen zijn getroffen om planten en dieren in het gebied te beschermen. Een van de wensen van de Woudreus is het behouden van de eiken langs de weg Lhee-Kraloo.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.