Topruiters moeten voor 20.000 bezoekers op NIC zorgen

PAARDENSPORT - Een topdeelnemersveld moet in de TT-hal in Assen zorgen voor zo'n 20.000 bezoekers tijdens het Noordelijk Internationaal Concours (NIC). Dat zegt voorzitter Max Becherer van het paardenconcours.

Ondanks dat het NIC in Assen financieel met hangen en wurgen door kan gaan (de begroting van zes ton is met 75.000 euro teruggeschroefd), komen er veel bekende ruiters en amazones naar Assen en is er zelfs een wachtlijst. Zo zullen Marc Houtzager en Albert Zoer erbij zijn in de TT-hal. Verder komen onder meer Jur Vrieling, Jos Lansink en de gebroeders Whitaker. Ook Vincent Voorn, die vorig jaar de Grote Prijs van Drenthe tijdens het NIC wist te winnen, komt zijn titel verdedigen.


Het paardenconcours begint op donderdag 11 oktober en duurt tot en met zondag 14 oktober. Op de laatste dag zullen drie van de vier springrruiters, die voor ons land zilver wonnen tijdens de Olympische Spelen van Londen, gehuldigd worden in Assen. Dressuuramazone Adelinde Cornelissen uit Beilen verzorgt samen met Paralympisch ruiter Frank Hosmar tijdens het dressuurgala een pas de deux. Hosmar is leerling van Cornelissen, hij won twee keer brons tijdens de Paralympics van Londen.


Deel dit artikel: