Drukte bij tekenen petitie voor Bethesda in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Veel Hoogeveners maakten vandaag gebruik van de mogelijkheid de petitie te kunnen tekenen voor het behoud van het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.
Honderden mensen mensen hebben hun handtekening onder het stuk gezet. De petitie staat ook op internet en is na de actie inmiddels bijna 12.000 keer getekend. Initiatiefnemer Frits Kappers voert actie om sluiting van het ziekenhuis te voorkomen. Het ziekenhuisbestuur bestudeert plannen om delen van de ziekenhuizen in Hoogeveen en Emmen samen te voegen.

Ziekenhuis Bethesda maakt met het Scheper Ziekenhuis in Emmen en twee woonzorgcentra deel uit van de Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM). Sinds begin dit jaar zijn de beide ziekenhuizen ook juridisch gefuseerd. Omdat de ziekenhuizen dit jaar zouden afstevenen op een miljoenenverlies wil het bestuur van de zorggroep op korte termijn grote delen van de zorg verplaatsen van Hoogeveen naar het ziekenhuis in Emmen.

Zie ook

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.