Eerste thuisnederlaag ACV

VOETBAL - Het Asser ACV leed tegen DVS'33 uit Ermelo haar eerste thuisnederlaag van het seizoen. Het werd 0-1 en die stand was al na 21 minuten bereikt. De enige treffer kwam op naam van vleugelverdediger De Vries, die scoorde uit een terecht toegekende strafschop.
ACV, dat al vroeg Robin Mulder zag uitvallen met een hoofdblessure, kreeg zeker in het eerste uur kansen genoeg om de gelijkmaker te maken, maar kansen waren niet besteed aan Philip Ties, Renco van Eeken en met name aan Edu de Jonge Rosa. Hij kreeg de grootste kans voor de Assenaren, maar stuitte kort na rust op de paal.

In het laatste half uur ging het kaarsje langzaam uit bij de formatie van trainer Joseph Oosting, die nog wel twee keer wisselde om het tij te keren. DVS'33 kreeg nog enkele kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar ook die ploeg kwam niet verder dan een schot op de paal van Marlo Grunder, één van de beste mensen op het veld. Daardoor mocht ACV tot de laatste seconde hopen op een punt, maar verder dan hopen kwam de thuisploeg niet.

ACV heeft na 6 wedstrijden 6 punten en staat nu op de 9e plaats in de hoofdklasse C.