Assen moet jaarlijks 6 miljoen extra bezuinigen

ASSEN - Assen moet vanaf 2014 jaarlijks zes miljoen euro extra bezuinigen. Dit komt bovenop de 24 miljoen die Assen al heeft bezuinigd.
De tegenvaller wordt veroorzaakt door rijksmaatregelen. Waarop bezuinigd gaat worden is nog niet bekend. Het college wil daarover in gesprek met de gemeenteraad, maatschappelijke organisaties en inwoners. Ook wordt er gekeken naar grote projecten zoals de verbouwing van het gemeentehuis, de nieuwe wielerbaan, het milieu-educatief centrum in het Asser bos en de multifunctionele accommodatie in Assen-Oost.

In mei moet duidelijk zijn welke besparingsmaatregelen worden genomen. De miljoenenprojecten De Blauwe As, waarbij het Kanaal weer bevaarbaar wordt, en de Florijn-As die Assen via de zuid- en oostkant beter bereikbaar moet maken blijven in elk geval buiten schot, zo zegt wethouder Albert Smit. Daar kan Assen volgens hem niet in schrappen, omdat die grotendeels zijn gefinancieerd met rijksgeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.