Emmen loopt nieuwe kaasfabriek mis

EMMEN - De A-ware Food Group bouwt haar nieuwe kaasfabriek niet in Emmen maar in Heerenveen. De kaasfabriek heeft bij aanvang een capaciteit van 60.000 tot 80.000 ton kaas per jaar.
De bouw start begin 2013 en eind 2014 is de fabriek operationeel. Naast Heerenveen waren ook Veendam, Emmen en een vierde gemeente in Noord- Nederland in beeld. Uiteindelijk had Heerenveen de beste papieren volgens het bedrijf. De nieuwe fabriek levert ongeveer 200 banen op. De Emmer wethouder Bouke Arends is teleurgesteld over het besluit. Volgens hem is Emmen als laatste afgevallen.

'Centrale ligging'

‘Belangrijke argumenten voor de keuze waren de beschikbare omvang van het terrein, de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van duurzame energie. Dit alles, in combinatie met de centrale ligging in een gebied met veel melkveebedrijven hebben uiteindelijk de doorslag gegeven’ aldus Klaas de Jong, directielid A-ware Food Group en verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van de kaasfabriek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.