Vier Drentse medailles op ODK judo

JUDO - Vier Drentse judoka's zijn er in geslaagd een medaille te behalen tijdens de Open Drentse Kampioenschappen judo in Sporthal Angelso in Emmen.
Bij de dames won Jenneke Nijkamp uit Assen in de klasse tot 66 kilo in een Drentse finale op houdgreep van Janien Lubben uit Emmen. Het grote talent Vera Oosterhuis uit Emmen won in de klasse tot 57 kilo. Ze versloeg Demi van der Broek uit Haarlem op ippon.

Bij de heren werd Rick Nieters tweede in de klasse tot 81 kilo. De Emmenaar verloor in de finale nipt van de Fries Justin Miltenburg. Nieters kwam in het begin van de eindstrijd in een houdgreep. Hij kwam daar net op tijd uit, maar de achterstand van een half punt die hij daardoor opliep kon hij niet meer goed maken.

Het was de zevende keer dat de Open Drentse judokampioenschappen werden georganiseerd. Het ODK is het grootste judotoernooi van Noord-Nederland en trekt deelnemers uit binnen- en buitenland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.