E&O ondermaats in topper tegen Aalsmeer

HANDBAL - De handballers van E&O hebben de koppositie in de eredivisie niet weten te behouden. In Emmen verloor de ploeg van trainer/caoch Joop Fiege met 26-30 van Aalsmeer, dat door die zege de nieuwe nummer één is.
De bezoekers begonnen beter aan het duel en namen een voorsprong van zeven punten. Dat was aan de ene kant te danken aan de kracht van de formatie van René Romeijn, maar ook aan de zwakte bij E&O. Teveel spelers waren niet top bij de thuisploeg, zowel aanvallend als verdedigend niet. "Voor rust maar elf maken is gewoon te weinig. Bovendien lieten we hun rechteropbouwer veel te gemakkelijk door onze dekking komen", aldus cirkelspeler Leon van Schie.

In de tweede helft vocht E&O zich weer terug in de wedstrijd. "Door inzet kwamen we terug, maar eerlijk gezegd was het handballend ook in de tweede helft niet goed", vond trainer/coach Joop Fiege. Toch werd het nog 20-21 en met twee keer een overtalsituatie, na een twee-minuten-straf voor een Aalsmeerder, leek er ineens weer van alles mogelijk. Maar juist in die overtalsituaties lieten de Emmenaren het lelijk afweten. In de vier minuten die E&O met een man meer mocht spelen leverde de thuisploeg slechts één treffer op en de gasten drie. Alleszeggend over het aanvalsspel van E&O. Bij 22-27, vijf minuten voor tijd, was het duel gespeeld en haalde Aalsmeer zonder veel pijn en moeite het eindsignaal.

E&O moest het tegen Aalsmeer doen zonder de geblesseerden Maarten Lueks (ingescheurde enkelbanden), Bart Lambert (handblessure) en Tommie Falke (knieblessure) en ook Martijn Fuhler. "Maar dat mag geen excuus zijn voor ons spel van vanavond", meende Fiege na afloop.

Topscorers E&O: Josef 7, Van Schie 7 en Huizing 4